Energiecertificaten

Een energieprestatiecertificaat (EPC) geeft op basis van een bepaalde score aan hoe energiezuinig een woning al dan niet is. Het certificaat dient steeds afgegeven te worden aan een kandidaat koper of huurder van jouw eigendom.

Hierdoor kunnen zij vervolgens rekening houden met de energiescore van de woning in het nemen van een beslissing. Maar ook voor de verkoper is dit natuurlijk belangrijk, aangezien het een invloed heeft op de waarde van de woning.

 

Wat is een goede EPC score?

Dat is moeilijk te zeggen. Een goede EPC score is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Gaat het om een gesloten, halfopen of open bebouwing? Wat is het bouwjaar van de woning? Wat is de kwaliteit van de isolatie? ... Het is daarom nog altijd het beste om dit ter plaatse in de woning te bekijken.

 

Is een EPC verplicht?

Een energieprestatiecertificaat is steeds verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen, appartementen of voor bepaalde openbare gebouwen waar veel personen komen. Bij deze openbare gebouwen moet het EPC zelfs op een zichtbare plaats aanwezig zijn!

 

Wat kost een EPC laten opmaken?

Wil je een EPC laten opmaken van jouw woning bestemd voor verkoop of verhuur?
Vraag dan vrijblijvend een prijsofferte.

 

Contacteer ons

Wat zoekt u?